Benefiti baletskog obrazovanja

Naše desetogodišnje iskustvo nam je pokazalo da roditelji imaju mnoge nedoumice i pitanja u vezi baleta. Pokušaćemo da vam damo krucijalne informacije u vezi benefita koje vaše devojčice imaju od pohađanja časova baleta.

 

Benefiti baletskog obrazovanja:

  • Svi časovi su baleta su prilagođeni uzrastu balerina, pa su tako fizički intenzivni časovi i osmišljeni. Balet poboljšava mišićnu snagu, fleksibilnost i obim pokreta. Časovi takođe poboljšava koordinaciju, ravnotežu, ispravljaju loše držanje tela i osvešćuju fizičku samokontrolu. Takođe, vežbe koje uključuju skakanje mogu poboljšati izdržljivost i ukupno zdravlje kardiovaskularnog sistema.
  • Balet poboljšava mentalno i emocionalno zdravlje dece. Časovi klasičnog baleta ulivaju osećaj ponosa i dostignuća, što može da poveća samopouzdanje deteta. Kako deca napreduju i prelaze u komplikovanije kombinacije pokreta, tako osećaju više samopouzdanja, što može preneti na druge oblasti života. Baletski nastupi oslobađaju decu od osećaja stidljivosti i smanjuju njihove strahove u vezi javnog nastupa.
  • Balet je kombinacija pokreta, muzike i određenog performansa. Upravo kroz ovu kombinaciju deca poboljšavaju njihovu percepciju i spoznaju koja uključuje – pažnju, pamćenje i učenje.To su veštine koje će vašim devojčicama koristiti u budućnosti u svim oblastima života.