Asocijacija klasičnih gitarista Jugoistočne Europe

Asocijacija klasičnih gitarista Jugoistočne Europe (ASEG) okuplja 30-tak festivala/dogadjanja iz 12 zemalja (Srbija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Makedonija, Slovenija,Turska, Bugarska, Mađarska, Rumunija, Grčka, Mađarska i Hrvatska).

Asocijacija klasičnih gitarista Jugoistočne Evrope (ASEG) osnovana je u decembru 2001. godine u Beogradu, kada je i održan osnivački kongres na inicijativu prof. Boška Radojkovića, direktora Guitar Art Festivala. Prvobitna koncepcija bila je da ASEG predstavlja savez zvaničnih delegacija svake zemlje ponaosob i od tada održano je 7 kongresa: 2001.-Beograd, 2003.- Ankara, 2004. Plovdiv, 2005. -Kastoria, 2006. Ljubljana, 2011. -Beograd i 2012. -Poreč.

Uporedo rastao je i broj novonastalih festivala gitare tako da ih danas 12 godina posle ima gotovo 40 u regionu. Shodno tome, stekla se osnova, a i potreba da ASEG preraste u savez, odnosno udruženje festivala, tj. gitarskih događanja Jugoistočne Evrope.

Razmena programa, studenata, znanja, prakse i iskustva, kao i upoznavanje sa aktuelnim tokovima u organizaciji gitarskih događanja, u cilju što veće globalne popularizacije klasične gitare, primarni je cilj ASEG-a.

Uskoro više informacija.