Kreativni Kurs Gitare

Želiš da naučiš da sviraš gitaru? Sada imaš priliku da postaneš gitarista.

Guitar Art Festival organizovao je Kreativni Kurs KLASIČNE, AKUSTIČNE, ELEKTRIČNE i BAS gitare, sa ciljem da omogući standardizovanu i metodološki inovativnu muzičku edukaciju za decu i odrasle.

Kroz dugogodišnje iskustvo Guitar Art Festivala, kao i saradnju sa Ambasadom Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu i sa prestižnom američkom Džejkobs muzičkom školom Univerziteta u Indijani, stvorili smo metode nastave i rada koje su potvrđene kao veoma uspešne i interaktivne.

Kursevi su namenjeni potpunim početnicima, ali i gitaristima koji žele da prodube i unaprede svoje sviranje. Grupe se formiraju prema uzrastu (deca i odrasli), kao i prema nivou iskustva i znanja polaznika (osnovni i napredni kursevi).

Kreativni Kursa Gitare prati kalendar školske godine, što znači da se program odvija u vremenskom intervalu od septembra, a završava tokom juna. Polaznici se kursu mogu priključiti tokom cele godine, pošto se upis za nove grupe konstantno organizuje.

U sklopu svog programa Kreativni Kurs Gitare u Beogradu organizuje:

  • 66 časova gitare. (Časovi se održavaju dva puta nedeljno u ukupnom trajanju od 60 minuta).
  • 8 radionica teorije muzike. (Radionice teorije muzike organizuju se svake poslednje subote u mesecu) .
  • 8 radionica pevanja i Rock hora. (Radionice pevanja i hora organizuju se jednom mesečno, preko vikenda)
  • 8 časova dodatne nastave. (Dodatni časovi se organizuju jednom mesečno u cilju da svaki polaznik ima mogućnost da nadoknadi izgubljene časove, a oni se organizuju svake poslednje subote u mesecu).
  • 2 velika koncerta Kreativnog Kurs Gitare.  (Novogodišnji i završni nastup plaznika).
  • XX jubilarni Guitar Art Festival - mart 2019.  (Celodnevni program posvećen polaznicima kursa kroz: predavanja, nastupe i posete koncertima festivala).
  • Jednodnevna ekskurzija - jun 2019. (Do sada smo organizovali uspešne ekskurzije i koncerte na Gitarijadi Zaječar, Loznici i Smederevu. Za sledeću sezonu planirana je ekskurzija i koncert u Kruševcu, 16.06.2019. godine sa razgledanjem i posetom istorijskih znamenitosti – Lazarev grad).

Časovi se održavaju dva puta nedeljno u trajanju od 55 minuta u okviru grupne nastave (od 6 do 10 učenika). Svaki polaznik dobija udžbenik KKG, kao i mogućnost posećivanja koncerata i radionica vezanih za gitaru. Polaznici koji nemaju svoj instrument imaju mogućnost da po povoljnim cenama iznajme gitaru. Mesečni troškovi pohađanja Kreativnog Kursa Gitare iznose 7.000 dinara.

KLASIČNA GITARA: Kurs je namenjen početnicima, koji na klasičnoj gitari najbrže savladaju osnove i savremene tehnike sviranja klasične gitare (najlonske žice). Polaznici će savladati klasičnu tehniku  sviranja (p,i,m,a), akorde, čitanje nota i rad na izabranom muzičkom repertoaru.

AKUSTIČNA GITARA: Kurs koji produbljuje znanja savremenih tehnika fingerstajl i sviranje trzalicom na akustičnoj gitari (metalne žice), kao i čitanje nota i tablatura. Program kursa uči se na osnovu praktičnih primera najpopularnijih pop i rock pesama.

BAS GITARA: Kurs za napredne gitariste, koji će ovladati različitim tehnikama sviranja i naučiti primenu bas gitare u bendu. Tehnike (arpeggio, slap, tapping..) uče se na primerima iz različitih žanrova kao što su rock, funk, fusion, reggae..

ELEKTRIČNA GITARA: Kurs tehnike sviranja električne gitare, u okviru koga će polaznici savladati: (vibrato, bending..), pentatonike, modusi i improvizacije.Polaznici će steći znanje  iz oblasti stvaranja zvuka el. Gitare i prateće tehniče edukacije.

Uspeh za svakog polaznika je garantovan bez obzira na uzrast, talenat, sluh i iskustvo (prethodno muzičko iskustvo nije potrebno). GITARA ZA SVE!

ORGANIZACIJA / INFO:

Guitar Art Festival
NOVI BEOGRAD / WEST65 - Omladinskih brigada 86

11000, Beograd

tel/fax: 011 4016002
mob: 064 1956921

e-mail: kurs@gaf.rs