Zaposleni

Boško Radojković

Direktor i vlasnik

Osnivač i vlasnik Guitar Art Festivala, karijeru je započeo kao  profesor gitare. Muzika je njegova najveća strast kojojm se bavi od rane mladosti. Završio je Muzičku Akademiju u Beogradu i nakon mnogobrojnih gostovanja po svetskim festivalima uspeo je da 2000. godine organizuje prvi gitarski festival na Balkanu. Danas je beogradski Guitar Art Festival jedan od 5 najvećih festivala klasične gitare u svetu.

Daljim radom i širenjem svojih aktivnosi na polju muzičke industrije osnovao je osnovao je Asocijacija klasičnih gitarista jugoistočne Evrope (ASEG - Assosiation of South-Eastern European Guitarists), u kojoj je i danas aktivan kao izvršni direktor, a u periodu od 1. januara 2012, do maja 2014. bio je direktor Jugokoncerta, najveće koncertne agencije za promociju klasične muzike u Srbiji.

NJegova Guitar Art korporacija danas ima svoje letnje festivalsko izdanje u Herceg Novom i zimsko na Kopaoniku. To je prva trojka Guitar Art festivala sa kojom počine dalja ekspanzija franšize ovog festivala po svetu.

Costas Cotsiolis

Umetnički direktor

Costas je medjunarodno proslavljeni klasični gitarista koji učestvuje u Guitar Art Festivalu od njegovog osnivanja 2000. godine. Već osam godina Costas je i zvanično umetnički direktor festivala koji je zadužen zajedno sa Boškom Radojkovićem za koncertni program klasične gitare na festivalu, te majstorske radionice, kao i za festivalsko takmičenja u kategoriji solo gitare i kamerne muzike.

Ljubica Lazić

PR & Marketing menadžer

Ljubica Lazić je diplomirani istoričar umetnosti, koji se više od deset godina bavi marketingom i PR-om. Još za vreme apsolventskog staža započnje karijeru u Sava centru. Tada ulazi u svet produkcije i medija, u kome ostaje do danas. Njena uža specijalnost su dogadjaji i kampanje vezane za kulturne i umetničke projekte.

U tim Guitar Art festivala prelazi 2012. godine gde od tada ostvaruju zajedničke ciljeve. Tokom godina bila odgovorna za vizuelni identitet, eksterne komunikacije, fundraising, protokol, kao i za PR & marketing kampanje.

Dijana Milićević

Organizator festivala

Za XXI izdanje Guitar Art Festivala timu se pridružuje Dijana Milićević. Dijana je diplomirala španski jezik na Filološkom fakultetu u Beogradu i pasionirani je ljubitelj Španije, a pogotovo Andaluzije i flamenka. Dijana je zadužena za komunikaciju i hosting umetnika koji učestvuju na festivalu.

Aleksandra Tasić

Organizator festivala

Njen put u festivalskoj produkciji počinje slučajno, kao asistent organizatora na koncertu Herbie Hancock u Beogradu. Od tada Aleksandra Tasić koji je diplomirani istoričar učestvuje u različitim aktivnostima Guitar Art Festivala.

Danas je ona zadužena za oblast takmičenja i mastera i komunikaciju sa učesnicima iz zemlje i sveta.

Master classes i takmičenja:

Ana Marinković i Milkica Ponjavić

Organizatori:

Filip Babić, Stefan Šalarević, Draganče Pavlović, Mladen Milojković, Dušan Popović Lipovac

Fotografi:

El Gvojos, Andjela Petrovski, Danilo Mijatović, Nemanja Živković

Video:

Vladimir Miladinović Piki, Andrija Djokic, Teodora Radojković

AD+D:

Hominid studio, Vukašin Marković