Guitar Art Circle

Koncert Bojane Brajović & Borisa Nikčevića zvanično pokreću novi projekat - Guitar Art Circle! Koncert će se održati u nedelju, 30. oktobra u 18:00 časova u Salonu 1905 u Karađorđevoj 48. Ulaz je slobodan uz obaveznu rezervaciju: 011 2206244 i office@gaf.

Guitar Art Circle je projekat koji objedinjuje umetnike, prijatelje, kreativce i poslovne saradnike festivala.  Nakon 10 uspešnih godina cklusa koncerata klasične gitare u Madlenijanumu, započinjemo novi krug. Nastavljamo da prestavljamo mlade i afirmisane gitariste iz Srbije i inostranstva.

Guitar Art Circle organizuje koncerte u jednoj od najlepših zgrada Beograda, Zgradi beogradske zadruge – Geozavodu, u autentičnom ambijentu Salona 1905. Predstojeći koncerti klasične gitare imaju pretenziju da okupe poštovaoce umetnosti, da ih upoznaju sa talentovanim gitaristima i da im pruže drugačije iskustvo i atmosferu posećivanja koncerta. Publika ima priliku da pre i posle koncerta uživa u elegantom baru u sklopu Salona.

Širimo krug prijatelja i poštovalaca!

___________________________________________________________________________

Duo gitara i flauta – Bojana Brajović & Boris Nikčević iz Crne Gore.

Koncert će se održati u nedelju, 30. oktobra u 18:00 časova u Salonu 1905 u Karađorđevoj 48. Ulaz je slobodan uz obaveznu rezervaciju: 011 2206244 i office@gaf.rs.

P R O G R A M

B. Bartok    -    Rumanische folkstanze
Jocul cu bâtà - Brâul - Pe loc - Buciumeana - "Poarga"româneascà - Mànuntelul

D. Leisner   -    Dances in the madhouse
                           Tango solitaire
                           Waltz for the old folks
                           Ballad for the lonely
                           Samba
R. Di Marino - Sonata per flauto e chitarra
                          Allegro - Adagio - Andante

J. Duarte     -    Un petit jazz, op. 92
                          Three - Four - Five and six - Twelve

L. Boutros   -    Amasia

Gitaristkinja Bojana Brajović i flautista Boris Nikčević sarađuju i nastupaju kao duo od  2011. godine. Tokom pet godina imali su veliki broj koncerata u Crnoj Gori i Francuskoj. Godine 2013. su, uz pomoć Ministarstva kulture, realizovali nesvakidašnji projekat - 'Turneja po Crnoj Gori' , kada su za tri mjeseca održali koncerte u jedanaest crnogorskih gradova.

Takođe, članovi su ansambla Clazz quintet, osnovanog da izvodi prevashodno djela francuskog kompozitora Kloda Bulinga. Sa Clazz quintet-om su, ponovo, tokom 2014.godine, imali turneju po Crnoj Gori.  Neobičnu sintezu klasične i džez muzike, koju Klod Buling njeguje u svojim djelima, čula je i publika na nekoliko džez festivala u Crnoj Gori.

Bojana i Boris se, pažljivim odabirom repertoara originalno pisanim za duo gitara- flauta, trude da ovaj, na prvi pogled neobični, spoj instrumenata približe širokom auditorijumu.

Organizaciju koncerta u Beogradu je podržalo Ministarstvo kulture Crne Gore na konkursu za sufinansiranje projekata iz oblasti umjetnosti. Zahvaljujući projektu 'Koncerti bez granica', Bojana i Boris će do kraja 2016. godine nastupiti još u Rimu i Ljubljani.

Boris Nikčević je diplomirao flautu na Muzičkoj akademiji u Podgorici, u klasi prof. Miodraga Azanjca, a potom se usavršavao u rodnoj Francuskoj, na Konzervatorijumu u Versaju kod prof. Žan Mišel Varaša. Tamo je redovno nastupao kao solista, u kamernim ansamblima i kao orkestarski muzičar, i predavao na konzervatorijumima ‘Rachmaninov u Parizu, ‘Claude Debussy u Corbeil-Essonnes-u i muzičkim školama u Guyancourt-u i Plaisirs-u. Snimio je prvi CD za flautu i gitaru u Crnoj  Gori (“Cafe”) sa gitaristom Srđanom Bulatovićem. Osnivač je Asocijacije flautista Crne Gore, čiji je predsjednik od 2009.godine. Predaje flautu i šef je duvačkog odsjeka u muzičkoj školi ''Vasa Pavić'' u Podgorici.

Bojana Brajović je diplomirala na Muzičkoj akademiji na Cetinju, u klasi prof. Vere Ogrizović, kao prvi crnogorski diplomirani gitarista. Tokom školovanja je osvojila brojne nagrade na takmičenjima i usavršavala se na seminarima kod eminentnih svjetskih gitarista ( R. Dyens, R. Andia, E. Karamazov, T. Hoppstock..). Nastupala je na brojnim festivalima u Crnoj Gori i inostranstvu ( Bar Guitar Fest, Barski ljetopis, Guitar open festival, Festival gitare Kras u Sloveniji, Cantiere della musica i Casino guitar fest u Italiji, Guitar Art summer fest u Herceg Novom). Sarađivala je sa crnogorskim Simfonijskim orkestrom i svirala u kamernim ansamblima sa violončelom, flautom, u duu, triu i kvartetu gitara. Od 2006. godine je predsjednica Udruženja gitarskih izvođača i pedagoga Crne Gore - ‘Argus’, koje je deset godina organizovalo nastariji festival klasične gitare u Crnoj Gori, Bar guitar fest. Predaje gitaru i vodi gitarski odsjek u muzičkoj školi ''Vasa Pavić'' u Podgorici.