Kreativni Kurs Gitare u Gradskoj biblioteci u Pančevu

Kreativni Kurs Gitare se od ove godine održava u Gradskoj biblioteci u Pančevu. Časovi Kreativnog Kursa Gitare se održavaju četvrtkom od 19:00 časova i subotom od 15:00 časova.  Kursevi su namenjeni potpunim početnicima, ali i gitaristima koji žele da prodube i unaprede svoje sviranje. Grupe se formiraju prema uzrastu (deca i odrasli), kao i prema nivou iskustva i znanja polaznika (osnovni i napredni kursevi).

Sa polaznicima kursa radi profesor Aleksandar Antić, koji je nasledio vrsnog profesora gitare iz Pančeva Nenada Petrovića. Aleksandar kaže da je program po kome radi Kreativni Kurs Gitare vrlo zanimljiv i da polaznici, bez obzira na uzrast ili znanje, veoma uzivaju u njemu. Takođe, dodaje da je važno što je unapred organizovana cela godina kursa, kao i nastupi polaznika u toku godine.

Aleksandar Antić je rođen 1995. godine u Pančevu. Gitaru počeo da uči sa 8 godina. Već u prvoj godini učenja osvojio I nagradu na VI Međunarodnom festivalu gitare u Leskovcu. Do sada ima 17 nagrada od kojih se izdvajaju Laureat na V-art takmičenju u Valjevu, I-1 nagrada na takmičenju Klasik art u Šapcu i 2. mesto na Međunarodnom takmičenju Marin Goleminov u Ćustendilu-Bugarska. Sada je student III godine na Akademiji umetnosti Novi Sad u klasi Zorana Krajišnika. II godinu studija je završio na konzervatorijumu Đuzepe Tartini u Trstu-Italija u klasi Bjanki Dućo. Usavršavao se na majstorskim radionicama kod profesora Srđana Tošića, Aleksandra Hadži-Đorđevića, Vere Ogrizović, Dušana Bogdanovića, Tomasa Ofermana, Miloša Janjića i Kostasa Kociolisa. Nastupa kao solista i kao član kamernog ansambla. Radio je kao nastavnik gitare u M.Š. Novi Kneževac i u M.Š. "Stevan Hristić" u Bačkoj Palanci.