Making Guitar integration - Behind the scenes

Klasika je uvek IN

"Where words fail, music speaks" Hans Christian Andersen

Predstojeća kampanja projekta Gitarske integracije želi na poseban način da predstavi klasičnu muzku i muzičare. Želimo da nametnemo teme značaja savremenog stvaranja klasične muzike, podrške mladim klasičnim muzičarima i koliko društvo i mediji u regionu prate klasičnu umetničku scenu. 

Otkrivamo vam deo snimanja na kome su šestorica klasičnih gitarista želeli da na drugi način predstave sebe i njihov zajednički rad na ovom projektu. Kroz stvaranje ovog editorijala i video materijala oni zajedno žele da informišu publiku o značaju komponovanja novog dela, njegovom izvođenju i integraciji toliko različitih umetnika u jedan projekat. Oni zajedno predstavljaju suštinu projekta Gitarskih integracija.

Projekat se organizuje uz podršku Delegacije Evropske Unije u Beogradu, EU Info centra i Italijanskog instituta za kulturu u Beogradu.

Osamnaesti Guitar Art Festival u prvi plan postavlja projekat Gitarske integracije, u kome učestvuju muzičari u usponu iz svih bivših republika Jugoslavije. Oni stvaraju novu zajedničku gitarsku budućnost. Projekat koji kroz komunikaciju i rad povezuje šestoricu mladih umetnika iz 6 bivših jugoslovenskih republika ističe značaj iskrene povezanosti i razumevanja kao preduslova uspešnije budućnosti. Maestro Karlo Domenikoni, po specijalnoj narudžbini festivala, komponuje posebno delo za 6 gitara, koje će Mak Grgić, Srđan Bulat, Sanel Redžić, Nemanja Ostojić, Radoš Malidžan i Darko Bageski premijerno izvesti na svečanom zatvaranju festivala 25. marta 2017.

Tim koji je radio na stvaranju editorijala Guitar integration: fotografija i video - Vladimir Miladinović Piki, studio - Photogenic, odela - Movem fashion, šminka - Marta Vučinić.