Guitar Art Photo Shoot - Valentina Krempatić

Valentina Krempatić učenica Muzičke škole “Josip Slavenski” u klasi profesora Nenada Kondića, osvojila je na Guitar Art takmičenju 2016. godine prvu nagradu u IV kategoriji. Deo njene nagrade je i Guitar Art Phooto Shoot.

Od kada učestvuješ na Guitar Art takmičenju? Šta za tebe znači prošlogodišnja nagrada? Moje prvo učešće na Guitar Art takmičenju bilo je 2011. godine, kada sam osvojila prvu nagradu u I kategoriji. Prošlogodišnja prva nagrada u IV kategoriji mnogo mi znači kao potvrda za dotadašnji trud i kao podstrek i za dalji rad i usavršavanje.

Deo tvoje nagrade je Guitar Art Photo Shoot. Kako je bilo na snimanju? Guitar Art Photo Shoot je za mene jedno novo iskustvo, vrlo zanimljivo i dragoceno. Fotografije su prelepe, a Nemanja Živković je pravi profesionalac i srećna sam što sam imala priliku da doživim tako nešto.

Da li misliš da su jednom mladom umetniku profesionalne fotografije neophodne i zašto? Smatram da su profesionalne fotografije neophodne jednom umetniku u usponu za dalje prezentovanje svog rada, a uz to su izuzetno vredan poklon od strane organizatora.

Za šta ćeš koristiti fotografije? Fotografije ću iskoristiti, između ostalog za prijave za takmičenja, a nadam se i za buduće plakate za koncerte.

Da li učestvuješ na ovogodišnjem festivalu? Prijavila sam se i za ovogodišnje takmičenje. Uvek se radujem Guitar Art festivalu, novim prijateljima, starim prijateljima i poznanicima, divnim koncertima i jednostavno volim atmosferu kojom odiše festival, a nadam se i dobrim rezultatima na takmičenju.

18. izdanje Guitar Art Festivala posvećeno je gitaristima u usponu. Da li misliš da glas mladih gitarista treba više da se čuje i na koji način. Festival je odlična prilika da mladi pokažu svoj talenat i spremnost na izazove, pošto na ovom festivalu učestvuju, pored mladih gitarista koji se takmiče, i velika imena u gitarskom svetu kao i izuzetni profesori. Smatram da je potrebna veća medijska pažnja starijim mladim gitaristima (učesnicima V i VI kategorije), da imaju osim intervjua i priliku da ucestvuju na narednom festivalu na koncertu poznatih gitarista kao predizvođaci ili koncert odabranih (ne samo laureata) pod okriljem Guitar Art Festivala. Na taj način bi bili zapaženi i oni koji nisu pobedili što bi im poslužilo kao podsticaj za dalji rad.