Festival sa zadovoljstvom predstavlja dva nova učesnika Gitarskih integracija - Juliju Mališnig i Stivena Metinglija.

Zahvaljujući Ambasadi Sjedinjenih Američkih Država i Austrijskom kulturnom forumu iz Beograda, Julija Mališnig iz Austrije i Stiven Metingli iz Sjedinjenih Američkih Država, biće učesnici 18. izdanja Guitar Art Festivala.

Ovi istaknuti profesori predstaviće zemlje iz kojih dolaze u okviru posebnog projekta Gitarske integracije. Projekat pored toga što okuplja gitariste u usponu balkanskog regiona, teži da okupi i istaknute profesore i studente iz celog sveta.

Stiven Metingli  godinama vodi studije gitare na Univerzitetu u Luivilu u Sjedinjenim Američkim Državama, dok Julija Mališnig predaje u Nacionalnoj školi muzike u Lincu u Austriji. Ovi istaknuti profesori na predstojećem Guitar Art Festivalu održaće masterclass radionice, biti deo takmičarskog žirija i deo panel diskusije – Guitarske integracije. Kroz navedene aktivnosti oni će na najbolji način preneti sopstvena iskustva života i rada klasičnih gitarista iz svojih sredina i probati da ih integrišu sa svojim kolegama profesorima i studentima iz Srbije i celog sveta.

Zajedno trasiramo novu mapu klasične gitare u svetu.

Prijavljivanje za masterclass kod navedenih profesora je otvoreno.

Video

Preludio from Suite Compostelana by Federico Mompou

Kiss of Life - Julia Malischnig