Tri premijere na drugoj večeri Guitar Art Festival

Program drugog dana 18. Guitar Art festivala predstavljen je na press konferenciji održanoj u Domu omladine Beograda u 13 časova.
Večeras nas očekuju tri koncerta i tri premijere. Predstaviće se dvojica klasičnih gitarista Sanel Redžić sa početkom od 18 časova i Nemanja Ostojić od 19 časova u Domu omladine. Bojan Ivanoski Jobby nastupiće od 21 čas.
 
Novinarima se predstavio umetnik Sanel Redžić koji je naglasio da je na poseban način vezan za Guitar Art festival, koji je u velikoj meri zaslužen za njegovu internacionalnu karijeru.  
- Čast mi je i veliko zadovoljstvo da se pojavim na ovom festivalu na sceni Doma omladine. Mogu da kažem da sam ovaj koncert čekao 14 godina, to sam poželeo kada sam prvi put bio na ovom festivalu. Nagrada koju sam osvojio 2005.godine jedna je od najdražih i u mojoj dosadašnjoj karijeri. 
 
Redžić je najavio da će večerašnji program biti posvećen opštoj publici i da će premijerno izvesti kompoziciju koju je za njega pisao profesor Vojislav Ivanović.
Gitarista Nemanja Ostojić prisetio se da je kao dete odrastao uz ovaj festival, kao i da je inspirisan i uzbuđen jer će večeras nastupati pred domaćom publikom, svojim profesorima, prijateljima i poznanicima. Za večerašnji koncert najavljuje:
- Očekuje nas pravi muzički kolaž, između ostalog i  evropska premijera kompozicije mog prijatelja Arona Traversa, a na repertoaru se nalazi i „San u šumi“ Agustina Bariosa.  
 
„A Whole New World“ naziv je autorskog projekta gitariste Bojana Ivanovskog Jobby-a što je ujedno i treća premijera večeras. O svom projektu Ivanovski otrkiva da je sasvim novi koncept gitare, fuzija svega što je do sada učio, mešajući džez, klasiku, etno i rok zvuke.
-Publici u Beogradu priredio sam više iznanđenja, pa ćete biti u prilici da čujete prateće vokale uz gitaru, a na numeri „Bolero“ pridružiće mi se Aleksandar Radulović sa dobošem.
Tekst: Ivana Pavlović, Foto: Andjela Petrovski i Danilo Mijatović