Na trećoj konferenciji za novinare najavljeni su koncerti Darka Bageskog, Srdjana Bulata i Giorgosa Georgopulosa

Na trećoj press konferenciji Guitar Art festivala održanoj u Domu omladine Beograda u 13 časova, najavljen koncertni program za 22.mart. Festivalskoj publici večeras će se predstaviti klasični gitaristi Darko Bageski od 18 časova, i Srđan Bulat koji će nastupiti od 19 časova u Domu omladine. U drugom delu programa sa početkom od 21 čas očekuje nas kvartet Giorgos Georgopolusa.

Makedonski gitarista Darko Bageski na današnjoj press konferenciji istakao je da mu se ostvaruje želja da nastupa na ovom festivalu, u nadi se da će deo srca uspeti da prenese publici. Za odabrani repertoar kaže da je raznovrstan, a posebeno najavljuje svoju interpretaciju tradicionalne makedonske pesme „Jovano, Jovanke“. 

Novinarima se obratio i umetnik Srđan Bulat koji će prvi put nastupati pred beogradskom publikom.

„Čast mi je što imam mogućnost da moj prvi nastup u Srbiji bude u Beogradu na Guitar Art festivalu. Pripremio sam kontrasna dela, tradicionalni stil komponovanja, siraću dva dela savremenih hrvatskih kompozitora. Za kraj koncerta izabrao sam kompoziciju Zorana Juranića, koja je ujedino i njegova jedina kompozicija za klasičnu gitaru“, informisao je Bulat.

Grčki muzičar Giorgos Georgopoulos nastupiće drugi put na Guitar Art festivalu, a ovog puta dolazi sa  kvartetom. O specifičnom muzičkom pravcu nazvanom „Buzuki 21.veka“ i programu koji su pripremili za večeras, Giorgos Georgopoulos informiše:

„Buzuki 21.veka je spoj tradicionalne muzike kojoj su dodati avangardni elementi, kroz koje se prožimaju i balkanske melodije, kao izvuci gipsy jazz-a. Ženski vokal Ria Ellinidou otpevaće pesmu u kojoj se spajaju raznovrsni stilovi. Otkriću i da ćemo imati specijalnu gošću,a reč je o pevačici Dragani Tomić koja će pevati na srpskom i grčkom jeziku.“