Gitaristi Kreativnog Kursa Gitare održali su koncert u Kući kralja Petra I

Preko 80 gitarista Kreativnog Kursa Gitare nastupilo je na koncerta koji se održao u nedelju, 11. juna u Kući kralja Petra I.

Kreativni Kurs Gitare okupio je gitariste svih uzrasta i različitog znanja. Na koncertu u Kući kralja Petra I, prisutni su imali prilku da čuju preko 80 naših gitarista, od kojih su neki prvi put nastupali, a neki su pokazali ozbiljnu tendenciju da postanu gitarski virtuozi!

Profesori Kreativnog Kursa Gitare u Beogradu, Boško Radojković, Bojan Ivanovski i Lazar Ostojić predstavili su svoje grupe, a koncertu je prisustvovao i tvorac metode KKG profesor Petar Janković.

Boško Radojković profesor i direktor Guitar Art Festivala izjavio je da ne brine za budućnost kulture i muzike u Srbiji, jer svake godine upozna nove generacije koje žele muzički da se obrazuju, da sviraju gitaru i slušaju kvalitetnu muziku. Dalje navodi da je Kreativni Kurs Gitare i osnovao sa tom namerom, da svima bez obzira na godište ili predznanje omogući da nauče ili usavrše sviranje gitare.

Gitaristi Kreativnog Kursa Gitare izveli su raznovrstan gitarski repertoar, a publika je imala priliku da čuje numere: Španska romansa, Napoleonov plač, Mazurka, Kondorov let, zatim Kad hodaš, Tišina, Lutka, Uspavanka za Radmilu M, Counting stars, The sound of silence, kao i rock & roll i bossa nova standarde.