Koncert Sabrine Vlaškalić - Guitar Art Circle

Počinje ciklus koncerata u novootvorenoj Kući kulture Guitar Art Festivala.

Guitar Art Circle je novi projekat Guitar Art Festivala koji objedinjuje umetnike, prijatelje, kreativce i poslovne saradnike festivala. Nakon 10 uspešnih godina ciklusa koncerata klasične gitare u Madlenijanumu, Guitar Art Festival, u saradnji sa ambasadama u Beogradu koje su prijatelji festivala od njegovog osnivanja, počinje novi ciklus gde će predstaviti pre svega mlade virtuozne gitariste. Novi projekat Guitar Art Festivala počinje koncertom Sabrine Vlaškalić iz Holandije.

Guitar Art Circle organizuje koncerte u jednoj od najlepših vila u Beogradu, u autentičnom ambijentu Kuće kulture, koju je 1932. godine projektovao arhitekta Matija Bleh. Predstojeći koncerti gitare pretenduju da okupe poštovaoce umetnosti, da ih upoznaju sa izuzetno talentovanim mladim gitaristima i da im pruže drugačije iskustvo i atmosferu posećivanja koncerta.

Domaćin prvog koncerta u okviru ciklusa koncerata Guitar Art Circle biće Ambasada Holandije u Beogradu, zajedno sa Guitar Art Festivalom. Veliko je zadovoljstvo što ciklus počinje koncertom Sabrine Vlaškalić, koja je proglašena za jednu od najperspektivnijih gitarskih talenata današnjice. Na koncertu 26. oktobra izvešće solo resital, u okviru koga će predstaviti i deo programa koji je posvecen holandskim kompozitorima. Sabrina živi i radi kao profesor klasične gitare na Univerzitetu Hanze u Groningenu.

Pored koncerta organizovana je i retrospektivna izložba fotografija, gde su predstavljeni holandski umetnici koji su u periodu od 2000. do 2017. godine učestvovali na Guitar Art festivalu. (Rosenberg Trio, Janne Janne, Stochelo Rosenberg... )

Guitar Art Circle - Širimo krug prijatelja i poštovalaca!

Video

Sabrina Vlaskalic plays Alberto Ginastera, Sonata Op. 47 Gitaarsalon, Enkhuizen, The Netherlands