Fantastična Sabrina Vlaškalić održala je prvi koncert u novootvorenoj Kući kulture Guitar Art Festivala

Zahvaljujući podršci Ambasade Holandije u Beogradu održao se prvi koncert u okviru ciklusa Guitar Art Circle, na kome se predstavila jedna od najperspektivnijih gitaristkinja današnjice koja godinama živi i radi na Univerzitetu Hanze u Groningenu.

Guitar Art Circle sinoć je počeo koncertnom fantastične Sabrine Vlaškalić. Ovim solo resitalom  svečano je otvorena i nova Kuću kulture Guitar Art Festivala, gde će se u budućnosti održavati ciklus koncerata mladih talentovanih gitarista.

Koncert Sabrine Vlaškalić održan uz podršku Ambasade Holandije u Beogradu. Pre početka koncerta prisutnima su se obratili  Ambasador Holandije Henk van den Dool i direktor festivala Boško Radojković. Ambasador Henk van den Dool izrazio je zadovoljstvo zato što je Holandija domaćin prvog koncerta u novootvorenoj Kući kulture. Pored koncerta publika je imala priliku da pogleda i mini dokumentarnu izložbu na kojoj su predstavljeni umetnici iz Holandije (Rosenberg Trio, Janne Janne, Stochelo Rosenberg... ), koji su nastupali na Guitar Art Festivalu u periodu od 2000. do 2017. godine.

Sabrina živi i radi kao profesor klasične gitare na Univerzitetu Hanze u Groningenu. Ona je proglašena i za jednu od najperspektivnijih gitarskih talenata današnjice. Beogradska publika imala je priliku da čuje virtuozno izvođenje programa koji je obuhvatio dela F. Mignone, M. de Falla, J. Rodrigo, I. Albeniz, L. Brouwer, kao i specijalno delo holandskog kompozitora koje je Sabrina Vlaškalić izvela za kraj koncerta.

Ovim putem Guitar Art Festival još jednom želi da se zahvali Ambasadi Holandije u Beogradu na dugoj i uspešnoj saradnji, koja traje već 18 godina.