Koncert Jose Luis Martinez - Guitar Art Circle

Španski gitarista Jose Luis Martinez održaće koncert u novootvorenoj Kući kulture Guitar Art Festivala u petak, 3. novembra 2017. u 20.00 časova (ul. Serdar Jola 11, Beograd).

José Luis Martinez održaće drugi po redu koncert u okviru ciklusa Guitar Art Circle. Koncert će se održati u petak, 3. novembra u 20.00 časova u novootvorenoj Kući kulture Guitar Art Festivala, a domaćin koncerta biće Ambasada Kraljevine Španije u Beogradu.

Jose Luis Martinez prvi put je nastupao na Guitar Art Festivalu 2005. godine. Nakon koncerta Martinez je rekao da je za njega bilo veliko zadovoljstvo da učestvuje na beogradskom festivalu, da je naša publika zaista umetnički nastrojena i da učestvuje u muzici. Martinez je još tada čestitao organizatorima što ostvaruju jedan od najvažnijih festivala gitare u svetu.

Na veliko zadovoljstvo brojne publike i naših klasičnih gitarista, Jose Luis Martinez će nakon 12 godina ponovo održati koncert u Beogradu. Publika će imati priliku da čuje veliku muzičku raznovrsnost ritmova, stilova i formi tokom njegovog koncertnog programa.

Jose Luis Martinez je španski klasični gitarista, kompozitor i producent. On je redovni je gost najprestižnijih svetskih gitarskih festivala. U njegove najznačajnije nastupe spadaju koncerti u „Teatro Real“ i „Auditorio Nacional de Madrid“, zatim u kraljevskoj dvorani u Sevilji i muzeju „Prado“ gdje je nastupio, pored ostalih, i sa primadonom Terezom Bergancom. Nastupao je u Pariskoj akademiji gitare, Frankfurtskoj operi i Nacionalnom Teatru u Meksiku. U Poljskoj, izvodio je koncert „Aranjuez“ za Njegovo veličanstvo Princa Filipa.

Pored koncerta organizovana je i retrospektivna izložba fotografija, gde su predstavljeni španski umetnici koji su u periodu od 2000. do 2017. godine učestvovali na Guitar Art festivalu. (Gerardo Nunez, Duo Astor , Javier Conde , José Luis Martinez , Pepe Romero, Duo Melis: Susana Prieto , Vicente Amigo group , Paco de Lucia group , Los Romero: Celin, Pepe, Lito & Celino, Ricardo Gallén, Concha Buika, Alberto Lopez Group, Daniel Casares Group, Luz Casal, Alfonso & Miguel Linares Group, Ultra High Flameco)

Video

Sevilla by Isaac Albeniz - José Luis Martínez Moreno.