XIX Guitar Art Festival od 16. do 21. marta u Beogradu

U sredu 20. decembra predstavljamo zvaničan program, vizueli identitet i slogan festivala.

19. po redu izdanje Guitar Art Festivala održaće se od 16. do 21. marta 2018. godine na više lokacija u Beogradu. Celokupan program festivala biće poznat publici i učesnicima od srede, 20. decembra, a prijavljivanje đaka za majstorske radionice i takmičenje počinje od utorka, 26. decembra.

Guitar Art Festival nakon skoro dve decenije svog postojanja uživa status jednog od pet najvećih i najistaknutijih internacionalnih festivala klasične gitare u svetu.

Guitar Art Festival postao je vodeći centar za svetske premijere, koncerte, kao i za razmenu znanja, prakse i iskustva među gitaristima iz celog sveta. Kreirali smo osoben koncept prezentacije gitarske muzike, vrednosti i savremenih tendencija. Takvim konceptom festivala, ali i sadržajem koji se idealistički birao i gradio, uspeli smo u svom prvobitnom motivu, da otvorimo prozor u svet visoke muzičke umetnosti i da taj svet dovedemo u Beograd, koji je svakog marta svetski centar gitarskih i muzičkih dešavanja.

Guitar Art Festival organizovao je više od 320 koncerata sa vrhunskim muzičarima iz 50 država sveta. Festival je odavno prevazišao okvire klasične gitare i isključivo profesionalne publike. Svake godine brižljivo smo gradili našu publiku, programom koji je predstavljao najviše umetničke izraze klasične, flamenko, fado, džez muzike. Festivalske koncerte je do sada posetilo više od 200.000 posetilaca.