Kiki Lesendrić održaće predavanje polaznicima Kreativnog Kursa Gitare

Spremite se za predavanje i svirku jednog od najvećih rok muzičara, kompozitora i producenata. Kiki Lesandrić održaće predavanje u Kući Kulture Beograd (Serdar Jola 11) u subotu, 23. decembra u 13.00 časova.

Kiki Lesendrić ima status jedne od najvećih rok-zvezda sa ovih prostora. Priču o svojoj muzici, koncertima i inspiracijama podeliće sa gitaristima Kreativnog Kursa Gitare.

Kiki Lesendrić je osnovao grupu Piloti, sa kojom je postigao veliki uspeh u bivšoj Jugoslaviji najviše sredinom 1980-ih godina, kada je bio na vrhuncu popularnosti. Najveći hitovi za sve generacije grupe Piloti su Kao ptica na mom dlanu, Kada sanjamo, Rekla je da u mojoj glavi čuje gitare i bubnjeve, Devojka bez imena, Zaboravljeni...

Svoj prvi, povratnički solo album, pod nazivom "Mesec na vratima", Kiki Lesendrić izdao je sredinom 2008. godine. Najveći hit sa tog albuma je pesma: "Te noći smo se potukli zbog nje", a takođe su veliki uspeh postigle i numere "Kako si lepa", "Oltar", "Bog vidi sve...".

Zatim sledeći studijski album pod imenom "Slučajno i zauvek". Najveći hitovi sa tog albuma su: "Budi tu kad padne sneg", "Queen in Wien" (Prvi maj), "Još jedna pijana noć", "Kažu da ljubav je samo reč", i druge.

Što se koncerata tiče, sa svojim bendom drži veoma posećene koncerte kako u Srbiji, tako i u okruženju. Nastupao je na Exit-u, Belgrade beer fest-u, kao i mnogim drugim festivalima. Održao je spektakularan koncert u Beogradskoj Areni, čime je potvrdio status jedne od najvećih rok-zvezda sa ovih prostora.

Gitaristi vidimo se u subotu!

Video

Kiki Lesendrić i Piloti - SLUČAJNO

Kiki Lesendrić i Piloti - Zaboravljeni