Boško Radojković - za 10 dana počinje XIX Erste Guitar Art Festival >>> be connected

Ovogodišnji slogan ti govori da budeš povezan.

To u današnje vreme zapravo ne treba da bude problem, jer svi imamo mogućnost da se povežemo na različite mreže, da se konektujemo sa ljudima, da širimo svoje krugove prijatelja, saznanja, dostignuća i uspeha… Ali da li je to baš tako?!

Kao neko ko već 19 godina pravi jedan od najvećih festivala klasične gitare želim da vam poručim da prvo treba da se povežete sa sobom! Jedino tada, kada ste iskreno ono što jeste i drugi mogu da vas prepoznaju. Vas, vaš rad i vaša dostignuća. Tek tada se otvaraju neke nove iskrene, trajne i sigurne konekcije sa raznim ljudima, partnerima, institucijama…

Ja imam sreće da me za ovih 19 godina ljudi dobro prepoznaju. Sada je moja misija da povezujem i konektujem ljude kroz Guitar Art Festival.

Za ovu godinu izabrao sam da između ostalog konektujem gitaru u World Guitar Orkestru sa drugim instrumentima, konektujem mlade kompozitore neverovatnog talenta i pravimo novo delo “Evropsku Gitarsku Svitu”, konektujem našu istoriju i budućnost kroz “Belgrad Guitar Day”. I sve to radim po prvi put kod nas.

Svaki gitarista je kroz Guitar Art Festival povezan sa svetom. Želim da naši gitaristi ponosno sklapaju nove konekcije i koračaju napred.

To je moj zadatak, da kroz gitaru povežem sve!

 

Vaš,

Boško Radojković

osnivač i direktor festivala