Boško Jović - Promocija novog albuma “Voyage”

Jedan od najuspešnijih i najtalentovanijih gitarista iz Sarajeva, održaće koncert i promociju svog drugog po redu albuma “Voyage” u petak, 8. juna u Kući Kulture Guitar Art Festivala (Serdar Jola 11) od 19.00 časova.

Na albumu “Voyage”, Boško Jović se predstavlja sa novim zuvukom i stilom, gde pored maestralnih interpretacija tradicionalnih numera izvodi i tri svoje kompozicije – Tango, Song for anouar brahem i Voyage. Jović je poznat publici kao gitarski virtuoz koji posebnom interpretacijom oživljava tradicionalne numere Balkana. Njegovi aranžmani vešto kombinuju sevdah, klasiku, folk i džez.

Publici će se obratiti muzički kritičar Aleksandra Paladin i umetnik Boško Jović. Nakon koncerta i promocije održaće se koktel na kome će svi gosti imati priliku da dobiju i premijerno izdanje albuma “Voyage”.

Na novom albumu pored Boška Jovića (gitara, basprim, aranžmani) učestvuju: Daniel Lazar (violina), Adis Siribubalo (harmonika), Almir Mešković (harmonika), Sanel Redžić (gitara), Dinko Šimunović (kontrabas) i Duško Šegvić (aranžman i programiranje).

Boško Jović Osnovnu i Srednju muzičku školu završio je u Zenici, opšti i instrumentalni smjer (odsjek za gitaru) 1999. godine u klasi prof. Ljubinka Jovića. Diplomirao je na Muzičkoj akademiji Sarajevo (odsjek za Etnomuzikologiju) 2004. godine. Diplomirao je na odsjeku za gitaru 2006. godine u klasi prof. Zorana Krajišnika. Magistrirao na odsjeku za gitaru u klasi prof. Alexandera Swetea 2010. godine. Pedagoškim radom bavi se od 2000. godine, a trenutno je zaposlen u Srednjoj muzičkoj školi u Sarajevu. Njegovi učenici dobitnici su nagrada na takmičenjima u BiH, ali i takmičenjima u inostranstvu.

Osim koncerata klasične muzike, često nastupa i sa umjetnicima iz World Music, Jazz i Pop scene. Posebno vrijedi istaknuti dugogodišnju saradnju sa divom Sevdaha Amirom Medunjanin, kao i saradnju sa članom čuvenog dvojca „2Cellos“ Stjepanom Hauserom i lautistom Edinom Karamazovom.

Od 1994. godine nastupa kao solista Kamernog simfonijskog orkestra Zenica, a više puta je svirao i kao solista Gudačkog orkestra 2007“  i Sarajevskom filharmonijom. Osim u Bosni i Hercegovini nastupao je i u: Austriji, Češkoj, Hrvatskoj, UK, Srbiji, Turskoj, Italiji, Crnoj Gori, Belgiji, Sloveniji, Švedskoj, Holandiji, Švicarskoj, Indiji i Norveškoj.

Radi i kao studijski muzičar. Svirao je gitarske dionice u muzici iz filmova: "Twice Born" (režija: Sergio Castellito, glumci:  Penelope Cruz, Emile Hirsch and Mira Furlan)", i "Jasmina" (režija: Nedžad Begović, glumci: Zijah Sokolović, Nada Đurevska).

Izdavačka kuća „Aquarius Records“ iz Zagreba objavila je 2014. godine njegov prvi CD „Buđenje“ koji je odlično primljen i kod publike i kod kritike.

Od 2013. godine promoter je Yamaha gitara.