Slobodan Milivojević - promocija novog albuma "From Choro to Tango"

Promocija debi albuma vrsnog gitariste Slobodana Milivojevića održaće se u ponedeljak, 18. juna u Kući Kulture Guitar Art Festivala (Serdar Jola 11) od 19.00 časova. Na promociji albumagovoriće Srđan Tošić, Boris Bunjac i Slobodan Milivojević.

Kompakt disk "From Choro to Tango", predstavlja debi album srpskog gitariste Slobodana Milivojevića, koji je izadala Asocijacija gitarista Vojvodine 2017.godine, a finansirala  marketinška agencija Advans.  Disk sadrži dela latino-američkih kompozitora originalno napisanih za gitaru, koja su inspirisana latino-američkim popularnim muzičkim formama pre svega tangom i šorom.


Slobodan Milivojević diplomirao je  na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi prof.Srđana Tošića. Dobivši punu stipendiju od Indijana Univerziteta u Blumingtonu (Indiana State University Bloomington USA) Slobodan završava gitaristički program najvišeg stepena postdiplomske koncertne prakse ‒prestižnu Artist diplomu,  radeći sa prof.Ernestom Bitetijem  i prof Najdželom Nortom. Doktorske umetničke studije Slobodan završava 2015. godine na Fakultetu muzičke umetnosti  u Beogradu pod mentorstvom  prof. Srđana Tošića.

Dobitnik je  prve nagrade na desetom Latino‒američkom takmičenju (Competition in the Performance of Music from Spain and Latin America 2007),a iste godine osvaja prvu nagradu i  na takmičenju „Indianapolis Musicale“. Umetnička aktivnost Slobodana Milivojevića obuhvata niz solističkih koncerata i resitala širom Srbije, kao i u inostranstvu (Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Makedonija, Sjedinjene Američke Države, Norveška).Aktivan     je i kao kamerni muzičar, a zapažene koncerte ostvaruje u gitarskom triu „Amikus“ zajedno sa gitaristima O.Grčakom i M.Janjićem. Kao izvođač, član žirija i predavač  redovno učestvuje na najznačajnijim gitarskim festivalima u zemlji i regionu. Slobodan Milivojević predaje gitaru u zvanju docenta na Fakultetu umetnosti u Nišu.

Video

Slobodan Milivojevic - H. V. Lobos - Mazurka - Choro, Schottish - Choro