Koncert Valentine Krempatić i Miluna Šunjevarića

Koncert gitarskih talenata - Valentine Krempatić i Miluna Šunjevarića održaće se u sredu, 20. juna u Kući kulture Guitar Art Festivala (Serdar Jola 11) u 20.00 časova. Ulaz je slobodan.

Guitar Art Festival u saradnji sa Muzičkom školom "Josip Slavenski" već godinama ima misiju i cilj da podržava gitarske talente. Upravo zbog toga sa zadovoljstvom želimo da predstavimo dvoje mladih, talentovanih i uspešnih gitarsita Valentinu Krempatić i Miluna Šunjevarića - učenike profesora i šefa odseka gitare Muzičke škole "Josip Slavenski" -  Nenada Kondića.

Valentina Krempatić i Milun Šunjevarić nastupaju i kao duo pod imenom "Čarobne žice". Ove godine oni su osvojili I nagradu i zvanje laureata na Republičkom takmičenju Muzickih i baletskih škola Srbije.

Na koncertu gitarskih talenata koji će se održati u sredu, 20. juna u Kući kulture Guitar Art Festivala sa početkom u 20.00 časova, Valentina Krempatić i Milun Šunjevarić predstaviće se publici sledećim koncertnim programom:

Agustin Barrios-Mangore: La Catedral

Francisco Tarrega: Gran Jota

(Milun Sunjevaric)

Nicollo Paganinni: Carnevale di Venezia

Agustin Barrios-Mangore: Choro da Saudade 

(Valentina Krempatic)

Maximo Diego Pujol: Tres Piezas de Otono

Manuel de Falla: La Vida Breve 

Milun Sunjevarić je rođen 01.12. 2001. godine. Završio je nižu Muzicku školu ''Josif Marinkovic''. Trenutno pohađa II razred SMŠ ''Josip Slavenski'' u Beogradu u klasi prof. Nenada Kondića.

Još u toku niže Muzičke škole učestvovao je na brojnim takmičenjima u zemlji na kojima je ostvario zapažene rezultate. Za ove 2 godine koliko je ucenik Srednje Muzičke Škole ''Josip Slavenski'' postigao je sledece uspehe:

- Srebrno priznanje - Zagreb Guitar Festival

- II nagrada - Guitar Art Festival u Beogradu

- I nagrada - Republicko takmicenje

- I nagrada - Republicko takmicenje kamerne muzike(Duo sa klavirom-Black & White)

- Laureat - Republicko takmicenje kamerne muzike(Duo gitara-Carobne zice)

- I nagrada - Vojvođanski festival gitare u Novom Sadu

- III nagrada - International Guitar Youth Competition "Andrés Segovia" u Nemackoj

Valentina Krempatić je rođena 04.02.2000. godine i od svoje četvrte godine pohađa muzičku školu, prvo u Somboru, a od 2014. je učenica SMŠ ”Josip Slavenski” u Beogradu u klasi prof. Nenada Kondića.

Još kao đak niže muzičke škole učestvovala je na brojnim domaćim i međunarodnim takmičenjima na kojima je ostvarila zapažene rezultate. Do sada je osvojila oko 45 nagrada. Svojim talentom se predstavila kako u zemlji, tako i u inostranstvu: Sloveniji, Rumuniji (Bukurešt), Italiji (Goricija), Sarajevu, Zagrebu, Grčkoj (Volos) i Austriji (Beč). Dvostruki je dobitnik Pokrajinske nagrade za talente u Novom Sadu kao i nagrade Fonda za mlade talente Republike Srbije “Dositeja” 2017. godine u Beogradu.

Nagrade koje posebno izdvaja su:

-Tri I nagrade na Guitar Art Festivalu (2011., 2016., 2018.), dva laureata na Republickom takmicenju i Specijalna nagrada - Vienna Forum u Becu.

2015. godina

- III nagrada - Guitar Art festival Beograd

- I nagrada - Festival Enrico Mercatalli Gorizia (Italija)

- I nagrada - Vojvođanski festival gitare Novi Sad

- II nagrada - Sarajevo International Guitar Festival

2016. godina

- I nagrada - Guitar Art Festival Beograd

- Laureat - Republičko takmičenje

- II nagrada - Internacionalni festival gitare Volos (Grcka)

2017. godina

- II nagrada - Guitar Art Festival Beograd

- Zlatno priznanje - Festival klasične gitare u Zagrebu

- Specijalna nagrada - Vienna Forum  (Bec)

2018. godina

- I nagrada - Guitar Art Festival

- Laureat - Republičko takmičenje

U toku srednjoškolskog obrazovanja održala je 3 solistička koncerta u Somboru u okviru festivala SOMUS, Bačkoj Palanci i u Beogradu u KC “ArtGet”. Nastupila je i kao solista sa Beogradskim gudačkim orkestrom “Dušan Skovran” na Velikoj sceni Kolarčeve zadužbine.

Zahvaljujući upornosti i ljubavi prema muzici i gitari, Valentina je ostvarila kontakte i radila sa mnogim priznatim profesorima, kao što su: Pepe Romero, Renato Samuelli, Pavel Steidl, David Pavlovics, Gaelle Solal, Srđan Tošić, Vera Ogrizović, Darko Karajić, Predrag  Stanković, Danijel Cerović, Denis Azabagić, Sanel Redžic, Zoran Krajišnik, Dejan Ivanović, Dušan Bogdanović, Joaquin Clerch, Odair Assad, Aleksandar Hadži-Đorđević, Admir Doci, Marcin Dylla i mnogi drugi.

 

 

Video

Valentina Krempatic i Milun Sunjevaric-M.de Falla-La vie breve