"Kings of Strings" izdali koncertni DVD "Live in Belgrade 2012"

Gitarska supergrupa Kings of Strings koju čini trio svetski priznatih majstora gitare, Tomi Emanuel, Vlatko Stefanovski i Štokelo Rozenberg, objavila je duplo izdanje, DVD i CD sa snimkom prošlogodišnjeg koncerta u Sava Centru.

Na DVD izdanju „Live in Belgrade 2012“ se nalazi i bonus dokumentarni film o dvogodišnjem procesu nastajanja grupe, zajedničkim probama i razgovorima sa trojicom gitarista. Film je realizovala produkcijska kuća „Propaganda Film“, montažu potpisuje Vladimir Milovanović, a direktor fotografije je Vladimir Miladinović. DVD izdanje će biti predstavljeno u četvrtak 25. aprila na otvorenoj promociji u prizemlju šoping centra Ušće sa početkom od 18 časova kada će Kings of Strings pred okupljenima izvesti i nekoliko numera, kao i potpisivati DVD čija će cena samo u četvrtak na promociji biti 1200 dinara, dok će se na koncertu i u redovnoj prodaji koštati 1.500 dinara.

Posle prvog zajedničkog albuma „First Step“ i rasprodate turneje, trio virtuoznih gitarista vraća se na mesto gde je sve počelo, i dalje u matičnoj „Guitar Art“ produkciji, ali ovog puta samostalno, izvan festivalskog programa. Tomi, Vlatko i Štokelo u Beograd dolaze tri dana pred koncert kako bi pripremili publici još jedno muzičko putovanje, ovog puta sa novom i dopunjenom set listom uz još nekoliko iznenađenja za sve ljubitelje gitare. „Novi nastupi u ovom sastavu me čine izrazito raspoloženim, jer se radi o retkoj prilici i neverovatnom iskustvu. Kings of Strings su poseban deo naših karijera i nešto što nas, verujem, sve zajedno veoma inspiriše. Odlično funkcionišemo zajedno i mislim da je to i publika prepoznala“, reči su Tomija Emanuela pred nove koncerte u Zaječaru (26.04), Beogradu (27.04), Zagrebu (29.04),  i Ljubljani (30.04).

Video

Dokumentarni film o "Kings of Strings"