Zvanično najavljen program jubilarnog 20. Guitar Art Festivala na konferenciji za novinare

Jubilarni, 20. po redu Guitar Art Festivala biće održan od 12 do 17. marta 2019. godine u Beogradu pod sloganom Applause. Festival je u svoje dve decenije postajanja uspeo ne samo da održi kontinuitet i da se proširi u više pravaca, već je ove godine sačinio i spektakularnu listu gostiju! Tokom 6 festivalskih dana održaće se 9 velikih koncerata, a Beograd će posetiti preko 120 najistaknutijih imena gitarskog sveta iz 35 zemalja širom sveta.

Na konferenciji za novinare održanoj 1. marta u Skupštini grada Beograda, zvanično je predstavljen program jubilarnog Guitar Art festivala. Prisutnima su se obratila Dragana Mitrović iz Ministarstva kulture i informisanja Repulike Srbije,  Ambasador Meksika gospodin Marko Antonio Garcia Blanco, Joakim Vaern zamenik Ambasadora Švedske, Maria Cristina Pereira iz Ambasade Brazila, Luuk Nijman iz Ambasade Holndije, Maja Španjević Kešelj iz Ambasadae Portugala, Johanes Irschik direktor Austrijskog kulturnog foruma, Tamara Bošković iz Italijanskog instituta iz kulturu. Festival su ove godine podžale čak 22 Ambasade.

Boško Radojković, osnivač i direktor festivala zahvalio pokroviteljima festivala Ministarstvu kulture i informisanja Repulike Srbije i Gradu Beogradu koji u kontinuitetu podržavaju festival 20 godina.

Radojković je istakao koliki je značaj društveno odgovornog poslovanja i podrška kulturnim i umetničkim programima. Erste Banka je i ove godine glavni sponzor i prijatelj festivala. Erste Banka veruje u Guitar Art Festival od početka. Festival bez njihove pomoći i podrške ne bi mogao da se dalje razvija i raste.

Takođe, predstavio se i Miloš Cicmil iz Wiener Stadtische osiguranja koji su od ove godine ponosni prijatelji festivala.

Press Point XX Guitar Art Festival
Svakog dana (12-17. marta) od 13.00 časova tokom trajanja festivala biće organizovan Press point u Kombank dvorani, koji će omogućiti novinarima da se informišu o umetnicima koji će te večeri nastupati.

U Beograd dolaze muzičke zvezde iz celog sveta na jubilarni 20. Guitar Art Festival!

Jubilarni, 20. po redu Guitar Art Festivala biće održan od 12 do 17. marta 2019. godine u Beogradu pod sloganom Applause! Festival je u svoje dve decenije postajanja uspeo ne samo da održi kontinuitet i da se proširi u više pravaca, već je ove godine sačinio i spektakularnu listu gostiju. Tokom 6 festivalskih dana održaće se 9 velikih koncerata, a Beograd će posetiti preko 120 najistaknutijih imena gitarskog sveta iz 35 zemalja širom sveta.

Po prvi put ove godine, čak šest festivalskih večeri održaće se u velikoj sali Kombank dvorane.

Repertoar jubilarnog Guitar Arta čine dvadeset najvećih imena klasične gitare, koji će nastupati drugo, treće i četvrto veče festivala na koncertima od 18.00 časova. Publici će se predstaviti brazilski virtuoz Jamandu Kosta iz Brazila, Bratislava gitar kvartet i Kosta Kociolis iz Grčke, Duo Abreu iz Švedske, Bendžamin Verderi iz SAD, Jeseok Bang iz Koreje, Marko Tamajo iz Austrije i Anabel Montesinos iz Španije, Artjom Dervoed iz Rusije, Đampaolo Bandini iz Italije, Rafaela Smits iz Belgije, te Tomas Miler Pering iz Nemačke i mnogi drugi.

Koncerti glavnih zvezda jubilarnog festivala, počinju od 20.30 časova u velikoj sali  Kombank dvorane. U Beograd dolazi najbolji svetski flamenko gitarista Vincente Amgo, gipsy jazz swing senzacija Rosenberg Trio, kraljica fado muzikek nove generacije Carminho, Vlatko Stefanovski i Miroslav Tadić i novi Kings of Strings The Youngsters - Mozes Rosenberg, Georgos Georgopulos i Bojan Ivanovski.

Ulaznice su u prodaji na blagajni Kombank dvorane i svim drugim prodajnim mestima u mreži Tickets.rs (ex Eventim.rs).  Sve informacije i rezervacije mogu se dobiti pozivom na broj 011 401 6002; 064 1379707 ili putem mejl adrese: office@gaf.rs.