Gitaristi Kreativnog Kursa Gitare iz 6 gradova održaće veliki koncert u Kruševcu

Guitar Art Festival u saradnji sa Kulturnim centarom Kruševac organizuje veliki koncert Kreativnog Kursa Gitare na kome će nastupiti preko 120 gitarista iz čak 6 gradova. Ovim koncertom dve navedene institucije nastavljaju uspešnu saradnju koja traje već godinama.

 

Veliki koncert Kreativnog Kursa Gitare održaće se u nedelju, 16. juna u 19.00 časova na Trgu Mladih ispred Kulturnog centara Kruševac. Na koncertu će nastupiti preko 120 gitarista iz Beograda, Loznice, Bjeljine, Valjeva, Smedereva i naravno Kruševca. Gitaristi će svirati neke od najvećih rok i pop hitova, zatim jazz standarde, kao i najpopularnija dela klasične muzike.

 

Nakon velikih koncerta Kreativnog Kursa Gitare u Zaječaru, Loznici i Smederevu ove godine gitaristi imaju priliku da nastupaju u Kruševcu! Pored koncerta i druženja, imaće priliku da se upoznaju sa velikom istorijom i kulturom grada Kruševca. Tokom ovog jedinstvenog događaja gosti iz 6 gradova obići će Arheološko park “Lazarev grad”, kao i Narodni muzej Kruševac.

 

Kreativni Kurs Gitare u Kruševcu potoji već četri godine, a vodi ga uspešna profesorka gitare Olivera Marković.  Tokom protekle četri godine više od 60 polaznika naučilo je da svira najpopularniji instrument na svetu – gitaru, u okviru popularnog programa Guitar Art Festivala!

 

Kreativni Kurs Gitare je škola Guitar Art Festivala koja radi već 8 godina u Beogradu i 6 gradova Srbije. Škola klasične, akustične, bas i električne gitare namenjena je deci i odraslima. Škola u okviru svog programa ima specifične programe za apsolutne početnike, kao i više različitih narednih kurseva gde gitaristi mogu da unaprede svoje sviranje i muzičko obrazovanje.