Zavrsen 14. Guitar Art Summer Fest u Herceg Novom

Festival je i ove godine ispunio sva očekivanja publike i nastavio tradiciju predstavljanja gitare, kroz fado, flamenko, elektriku, akustku i druge žanrove.

Po rečima publike i kritike 14. Guitar Art Summer Fest je pomerio granice posjete i kvaliteta. Toko šest festivalskih večeri koncerte na novskom Trgu od muzike imali su: Daniel Casares iz Španije, Campbell Diamond iz Australije i Amanda Stojović iz Crne Gore, Pely Barna Trio iz Madjarske, Spona iz Srbije i Costas Cotsiolis iz Grčke.

Koncert pred punim gledalištem Kanli kule održao je jedan od najznačajnijih svetskih vokala, najveća portugalska zvezda Dulse Ponteš sa gitaristom Danijelom Kasaresom i kontrabasistom Jesi Heredia. Muzika Portugala, Španije i Kube, u dvočasovnoj igri, nadmetanju, usklađivanju virtuoznih umetnika učinili su14. Guitar Art Summer Fest u Novom zaista nezaboravnim.

Na prvom koncertu u Crnoj Gori Dulse Ponteš je proslavila 30 godina svoje bogate karijere, gde je pored velikih hitova publika imala priliku da premijerno čuje neke od numera sa aktuelnog albuma “Peregrinacao”. 

Dulse Ponteš jedna je od najpriznatijih portugalskih umetnica sa 9 albuma prodatih u više miliona primeraka uz brojna kompilacijska izdanja.  Publika širom sveta je prepoznaje po njenoj čuvenoj interpretaciji pesme ''Canção do mar'' – koja je postala najizvođenija portugalska pesma svih vremena. U svojoj karijeri sarađivala je sa Sezariom Evorom, Hoseom Karerarsom, Karlosom Nunjesom, Jorgosom Dalarasom, Andreom Bočeli, Eniom Morikoneom i mnogim drugima.

14. Guitar Art Summer Fest u Herceg Novom pomogli su pokrovitelji - Opština Herceg Novi i Turistička Organizacija Herceg Novi, te sponzori i prijatelji Ambasada Portugala, Ambasada Madjarske, Ambasada Australije, Ambasada Španije, Hotel Sun Resort Herceg Novi, Gradska kafana Herceg Novi, Muzička Škola Herceg Novi, Radio Herceg Novi i svi ostali mediji Crne Gore, kao i partner festivala JUK Herceg Fest.