Novi kralj flamenka Daniel Casares 10. marta u Beogradu!

Novi kralj flamenka Daniel Casares nastupiće 10. marta 2020. u Kombank dvorani u okviru 21. Guitar Art Festivala. Ulaznice za veliki koncert Daniela Casaresa se prodaju na blagajni Kombank dvorane i u prodajnoj mreži Tickets.rs, po cenama već od 1900 din

Daniel Casares vraća se u Beograd nakon pet godina i rasprodatog koncerta. Tada je Casaresa domaća publika nagradila nezapamćenim ovacijama za flamenko ples njegovih prstiju na andaluzijskim žicama gitare. Daniel Casares sa svojim flamenko sekstetom nastupiće 10. marta 2020. u Kombank dvorani u okviru 21. Guitar Art Festivala i to će biti prilika da publika premijerno čuje neke od numera sa aktuelnog albuma “Magiterráneo”.

Novi album  Daniela Casaresa “Magiterráneo” govori o njegovoj strasti prema Sredozemlju, gde je odgajan i gde je oduvek živeo. Mediteran je za njega magija kroz sunce, more, svetlo, hranu, karakter ljudi ... koji su Kasaresu najveća inspiracija, i zato sam umetnik kaže: "Da ne živim gde živim, ne bih svirao kao što sviram".

Album obuhvata nekoliko flamenko stilova i sadrži deset pesama na kojima Danijela prati njegova sada već muzička porodica: Sergio Aranda (ples i dlanovi), Manuel Peralta (gitara, glas i dlanovi), Jose Cartama (dlanove i glas), Nelson Doblas (violina), Jesus Bachiller 'Bachi' (bas) i Miguel Ortiz 'Nene' (udaraljke).

“Magiterráneo” je osmi po redu autorski album koji je Danijel izdao od kada je započeo svoju karijeru flamenko gitariste već sa 11 godina. Već nakon pet godina postao je najmlađi gitarista koji je osvojio prvu nagradu “flamenco touch” na prestižnom takmičenju “La Union”, a njegov prvi album “Duende Flamenco” stigao je sa 19 godina.

Danijel Kasares stvara svoju muziku više od 25 godina i do sada ima osam albuma iza sebe. U savremenoj eri bezbrojnih flmenko virtuoza, Kasers se izborio za svoj tron novog kralja flamenka kroz jedinstveni zvuk u njegovoj interpretaciji, obnavljajući klasične, ali i nesumnjive "tragove" svojih uzora: Paco de Lucia, Manolo Sanlucar, Tomatito i Gerardo Nunez. Daniel  svoju autentičnost duguje i proučavanju i sviranju klasike, džeza i fada.

Koncert se organizuje uz pomoć Acción Cultural Española (AC/E)

 

Video

"La Luna de Alejandra" Daniel Casares

Magiterráneo de Daniel Casares