Popularna italijanska gitarska senzacija "40 Fingers" 12. marta u Beogradu!

Popularna italijanska gitarska senzacija "40 Fingers" u okviru evropske turneje, nastupiće u Beogradu, u Kombank dvorani 12. marta 2020. godine u okviru Guitar Art Festivala.

"40 Fingers" je jedan od trenutno najpopularnijih gitarskih kvarteta koji dolazi iz Italije, a karakteriše ih bogat muzički repertoar, velika energija i snažan zvuk na njihovim koncertima.

 Za njihov prvi beogradski koncert najavljuju gitarski spektakl u Kombank dvorani, sa posebnim repertoarom koji počinje lagano filmskom muzikom, te popularnom klasikom i autorskim pesmama, a onda sledi energičan drugi deo koncerta sa kultnim melodijama i obradama pop i rok hitova u posebnom aranžmanu za 4 gitare.

Popularnost su stekli zahvaljujući svom snažnom ritmu, bogatim harmonijama i velikoj originalnosti u obradi najvećih hitova pop, rok, džez, bluz, latino, irske i klasične muzike. Njihov planetarni uspeh počinje onog trenutka kada su snimili izvanrednu verziju "Boemske rapsodije" grupe Kvin, koja je velikom brzinom premašila 5 miliona pregleda na njihovom Youtube kanalu. Kvartet je odmah objavio i prvi album koji je naišao na odlične kritike, kako kod muzičkih kritičara tako i publike.

"40 Fingers" čine Mateo Brenči, Emanuele Grafiti, Enriko Marija Milanezi i Andrea Vitori. Četvorica virtuoza na akustičnim gitarama koji su italijanskoj muzičkoj sceni pojedinačno već dobro poznati po svojim brojnim solo projektima.

Njihov originalni koncertni repertoar obuhvata autentične obrade poznatih kompozicija vešto aranžiranih za četiri gitare. Među njihovim najpopularnijim obradama izdvajaju se kompozicije Astora Pijacole "Libertango", zatim teme iz serije "Igre prestola", teme iz filma "Poslednji Mohikanac" i Vivaldijevog "Leta" i "Četiri godišnja doba".

Ne propustite italijansku gitarsku senzaciju na 4 gitare!

Video

40 FINGERS - Antonio Vivaldi - Estate / Storm

40 FINGERS - Libertango

40 FINGERS - Bohemian Rhapsody