“Vox2feel Duo” prvi koncert u okviru projekta Guitar Art Circle u Etnografskom muzeju

Koncert crnogorskog dua Vox2feel, BAROQUE AIRS održaće se u subotu 29. februara u Atrijumu Etnografskog muzeja u 19.00 časova. Ulaz na koncert je slobodan. Pored beogradsko koncerta Vox2feel Duo - Nedeljko Pejović i Bojana Pejanović, održaće koncert, u pe

Guitar Art Circle je projekat koji objedinjuje umetnike, prijatelje i poslovne saradnike festivala.  Nakon 10 uspešnih godina ciklusa koncerata klasične gitare u Madlenijanumu, započinjemo novi krug u Etnografskom muzeju. Ciklus gitarskih koncerata održavaće se svake poslednje subote u mesecu u Atrijumu etnografskog muzeja u Beogradu. Nastavljamo da prestavljamo najbolje mlade i afirmisane gitariste iz Srbije i inostranstva.

Širimo krug prijatelja i poštovalaca!

___________________________________________________________________________

Koncert crnogorskog dua Vox2feel, BAROQUE AIRS održaće se u subotu 29. februara u Atrijumu Etnografskog muzeja u 19.00 časova. Ulaz na koncert je slobodan. Pored beogradsko koncerta Vox2feel Duo - Nedeljko Pejović i Bojana Pejanović, održaće koncert, u petak, 28. Februara u 19.00 u Velikoj sali Gradske kuće u Užicu.

Koncerte je pomoglo Ministarstvo Kulture i sporta Crne Gore.

„Vox2feel” duo čine sopran Bojana Pejanović i gitarista Nedeljko Pejović. Duo postoji skoro šest godina, a specifičan je po prepoznatljivom autentičnom stilu, načinu interpretacije i repertoaru koji nije ograničen stilovima i žanrovima. Za ovo vreme ostvarili su vise od 30 nastupa u zemlji i regionu na poznatim podijumima.Duo često nastupa uz pratnju drugih, različitih ansambala.

Koncert  BAROQUE AIRS predstavlja presek stvaralaštva  barokne muzike za glas i continuo (u ovom slucaju gitaru). Na programu se nalaze neki od najznačajnijih naslova te muzike, od oratorijumskih i operskih arija, pa sve do samostalnih solo komada – izvođači su se trudili da, koliko je to moguće u jednom koncertu, obuhvate  razlicite struje unutar samoga baroka, pre svega geografski (i kulturoloski , razume se – italijanski , nemacki , engleski  barok) kao  i  da  tretmanom  i tumačenjem  pojedinih elemenata i dela, u jednom delu repertoara naprave  svojevrstan dijalog sa modernim trenutkom u Muzici,  neretko stavljajući  sam barok u kontekst  tkzv. popularne muzike i njihovo uzajamno prozimanje.

Na programu su dela Handela, Purcella, Bacha, Vivaldija ,”Lutajucih Srca”...

Bojana Pejanović je završila nižu muzičku školu u Baru, a srednju u Kotoru, u klasi prof. Mirele Šćasni. Diplomirala je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi prof. Radmile Smiljanić. Dobitnica je prvih nagrada na brojnim takmičenjima u zemlji i inostranstvu. Niz solističkih i kamernih koncerata održala je u Crnoj Gori, Srbiji, Austriji i Sloveniji. Do sada je tumačila uloge u Pergolezijevoj (Sestra Anđelika), Mocartovoj (Figarova ženidba) i Glukovoj (Orfej) operi. Angažovana je kao profesor solo-pjevanja u školama u Baru i Budvi.

Nedeljko Pejović je nižu školu završio u Podgorici u klasi Miodraga Ćupića. Srednju školu je pohađao u Podgorici i Beogradu, kod prof. Srđana Tošića i prof. Srđana Bulatovića. Diplomirao je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi Srđana Tošića. Bio je član ansambla za ranu muziku Royal Consort. Pored velikog broja solo, kamernih i koncerata sa orkestrom, drugo područje njegovog rada je kompozicija i transkripcija. Objavio je i više udžbenika, član je Udruženja kompozitora Crne Gore. Radno je angažovan kao profesor gitare u Umjetničkoj školi za muziku i balet “Vasa Pavić”.