Spremni za 15. Guitar Art Summer Fest u Herceg Novom?

Po nama najbolj letnja kombinacija je more i festival, zato vas pozivamo na "Novi vijađ" Guitar Art Summer Festa koji će se održati od 15. do 20. avgusta u Herceg Novom.

Novi krug putovanja počinje na XV Guitar Art Summer Festu. Na ovom putovanju okupili smo najbolje muzičare koji dolaze širom sveta u magičan grad Herceg Novi.

 

Pozivamo vas da nam se pridružite posle dva duga leta pauze na ovom gitarskom putovanju. Uželeli smo se ljudi, publike, koncerata i druženja. Zajedno ćemo slaviti život i muziku uz gitarsku super grupu 40 Fingers iz Italije, Minneapolis Guitar Duo iz Sjedinjenih Američkih Država, velikane romsko - ruske muzike, kultnu jugoslovensku grupu Ođilu, Traces of Flamenco - kvintet Dragana Nikolića iz Srbije, proslavljeni crnogorski Duo Srđan Bulatović & Darko Nikčević i jednog od najznačajnih klasičnih gitarista Huberta Kepela iz Nemačke.

Guitar Art Visual, u čuvenoj galeriji Suy Rider u srcu Starog grada Herceg Novog, je neizostavan deo festivala. Ove godine imamo čast i veliko zadovoljstvo da predstavimo izložbu novinarke i publiciste Vitke Vujnović "Druga strana ogledala" koja je povećena Zoranu i Spomenki.

Guitar Art Summer Fest održava se po 15. put u Herceg Novom pod pokroviteljstvom Opštine Herceg Novi i TO Herceg Novi, u zajedničkoj organizaciji sa JUK Herceg Festom.

Dugogodišnji parteneri festivala su Muzička škola Herceg Novi, Hotel Hunguest Hotel Sun Resort, Gradska Kafana Herceg Novi i general medijski pokrovitelj festivala Radio Televizija Herceg Novi.

XV izdanje Guitar Art Summer Festa u Herceg Novom posebno su podržali Gete Institut u Beogradu, EU Delegaciija Crna Gora, Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori,  Italijanski institut za kulturu u Beogardu, Erste banka Crna Gora i Ministarstvo kulture Republike Crne Gore.

Ovo je novi festivalski vijađ svih nas! Pokrećemo novo putovanje, osvajamo nove trase i vraćamo kulturu i muziku na životnu kartu svih nas, nakon preduge pauze kako za umetnike, tako i za publiku.