Italijanska gitarska senzaciaja 40 FINGERS 15. avgusta u Herceg Novom

15. avgust Herceg Novi, Kanli kula (Stari grad) 21:00

Trenutno jedan od najpopularnijih italijanskih sastava, gitarska senzacija 40 Fingers, održaće po prvi put veliki koncert u Crnoj Gori 15. avgusta na Kanli Kuli u Herceg Novom u okviru međunarodnog Guitar Art Summer Festa.

Ulaznice dostupne na blagajni Herceg festa, svim info turističkim punktovima u Herceg Novom, kao i online putem sajta tickets.rs po ceijeni od 20€.

 

Prvi crnogosrski koncert je deo turneje “Guitar Rhapsody”, muzičko-scenski spektakl u okviru koga će ovaj poznati gitarski četverac predstaviti poznatu filmsku muziku, autorske pesme, a potom sledi energičan deo sa kultnim melodijama i popularnim obradama pop i rok hitova u posebnim aranžmanima za 4 gitare.

Popularnost su stekli zahvaljujući njihovom snažnom ritmu, bogatim harmonijama i velikoj originalnosti u obradi najvećih hitova pop, rok, džez, blus, latino, irske i klasične muzike.

Njihov planetarni uspeh počinje onog trenutka kada su snimili izvanrednu verziju Boemske Rapsodije grupe Kvin, koja je velikom brzinom premašila 5 miliona pregleda na njihovom Youtube kanalu. Kvartet je odmah objavio i prvi album koji je naišao na odlične kritike, kako kod muzičkih kritičara, tako i publike.

"40 Fingers" čine su Mateo Brenči, Emanuele Grafiti, Enriko Marija Milanezi i Andrea Vitori. Četvorica virtuoza na akustičnim gitarama koji su italijanskoj muzičkoj sceni pojedinačno već dobro poznati po svojim brojnim solo projektima.

Njihov originalni koncertni repertoar obuhvata autentične obrade poznatih kompozicija vešto aranžiranih za četiri gitare. Među njihovim najpopularnijim obradama izdvajaju se kompozicije Astora Pijacole "Libertango", zatim teme iz serije "Igre prestola", teme iz filma "Poslednji Mohikanac" i Vivaldijevog "Leta" i "Četiri godišnja doba".

 

Koncert se održava uz poršku Italijanskog instituta za kulturu u Beogradu.

Guitar Art Summer Fest održava se po 15. put u Herceg Novom pod pokroviteljstvom Opštine Herceg Novi i TO Herceg Novi, u zajedničkoj organizaciji sa JUK Herceg Festom.

Dugogodišnji parteneri festivala su Muzička škola Herceg Novi, Galerija Suy Rider, Hotel Hunguest Hotel Sun Resort, Gradska Kafana Herceg Novi i general medijski pokrovitelj festivala Radio Televizija Herceg Novi.

XV izdanje Guitar Art Summer Festa u Herceg Novom posebno su podržali EU Delegaciija Crna Gora, Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori, Gete Institut u Beogradu,  Italijanski institut za kulturu u Beogardu, Erste banka Crna Gora i Ministarstvo kulture Republike Crne Gore.

Video

40 Fingers - Granada