Izložba Vitke Vujnović "Druga strana ogledala" na XV Guitar Art Summer Festu

U okviru Guitar Visual Arta biće održana izložba od 15. do 20. avgusta “Druga strana ogledala ” Vitke Vujnović u galeriji SueRyder u Starom gradu Herceg Novog.

Otvaranje izložbe je 15. avgusta u 20.00 časova.

Vitka Vujnović - "Druga strana ogledala" Zoranu i Spomenki

Sedma samostalna izložba novinarke i publiciste Vitke Vujnović jednim dijelom odraz je njene ljubavi prema  njenim gradovima Herceg Novom,  Beogradu, novskoj kulturnoj sceni, festivalima, posebno Guitar art summer festu…  Takođe  je svojevrsna posveta ljudima koje voli. Njena  “Druga strana ogledala”  je onaj odraz koji  gradovi i ljudi  ostavljaju u njenim očima i duši.

 

“Vitkine slike, mali izmaštani dragulji, nastali iz najdublje intime, iz susreta sa samom sobom, zavodljive na prvi pogled, mogu posmatrača odvesti putevima Duha u neke potpuno nove prostore ili nova čitanja poznatih predjela i ljudi… Ponekad su toliko male, a znakovite, da se nose uz sebe kao amajlija!” (Ljilja Marinović)

“Lik žene i jedan detalj  najčešće su Vitki dovoljni da bi kazala jasnu i sugestivnu priču, poetikom koja je najsličnija Šagalovoj ili Magitovoj, nešto između realizma, nadrealizma i fovizma.” (Vojislav Vojo Kilibarda)

“Herceg Novim, kako ga Vitka slika, vladaju mir i ljepota, a prepoznatljivi predjeli i građavine, poput Saat kule, kao da nas okružuju, prate i štite, kao da nas podsjećaju da s druge strane vremena čeka siguran i bezbjedan svijet..” (Vuk Vuković)

“Umjetnost izgleda lako na slikama Vitke Vujnović, ali ona dokazuje ovim i svim što radi onu lirsku i tačnu, doduše, malo staromodnu floskulu, ljubav je najjače ženino oružje... Motivi su žena i grad, ponekad Beograd, češće, Herceg Novi. Predstavljeni ženski likovi su sjetni, zamišljeni, tajanstveni, nježni, zaneseni, hrabri i odlučnii – dio Vitkinog svijeta realnosti i svijeta snova, oduvijek bogatih …” (Milina Kovačević)