Održana je promocija dva najnovija CD-a Guitar Art Festivala

Guitar Art Festival promovisao je dva najnovija audio izdanja: "Premijere srpskih autora" i "Guitar Art Festival 2014", u petak, 11 decembra u svečanoj sali Skupštine grada Beograda.

Guitar Art Festival je na promociji naglasio da uz pomoć partnera, saradnika i prijatelja festivala, nastoji da dokumentuje razvoj i dostignuća na svojim autorizovanim audio izdanjima. Svake godine izdaje se CD kompilacija najboljih snimaka sa proteklog festivala. Danas kolekcija  poseduje kolekciju od 25 originalnih izdanja. Festival nastoji da gradi gitarsko kulturno nasleđe Srbije.  

Na promociji je premijerno predstavljeno  unikatno Cd izdanje, koje prezentuje premijere srpskih autora, specijalno pisane za Guitar Art Festival od osnivanja do danas "Premijere srpskih autora 2000-2015". Zahvalnice i priznanje za muzički doprinos dobili su naši istaknuti kompozitori i izvođači: Vladimir Tošić, Aleksandar Sedlar, Vojislav Ivanović, Vladan Nedeljkov, Nikola, Zoran i Željko Starčević i Darka Karajić. Generalni pokrovitelj ovog izdanja je SOKOJ - organizacija za zštitu autorskih prava, i u čije ime se prisutnima obratila kompozitorka Dragana Jovanović. Recenziju ove audi muzičke zbirke radila je Aleksandra Paladin, istaknuti muzikolog, koji se obratio prisutnima i stručno ocenila značaj ovog projekta.

Tradicionalno, Guitar Art Festivala predstavio je i svoju najnoviju festivalsku kompilaciju "Guitar Art Festival 2014". Generalni pokrovitelja Cd izdanja festivala je ERSTE Bank, koja kontinuirano podržava izdavačku delatnost festivala.

Direktor festivala, Boško Radojković uručio je zahvalnice prijateljima i pokroviteljima Guitar Art Festivala 2014: Ministarstvu kulture i informisanja Republike Srbije, Gradu Beogradu, Ambasadi Australije, Ambasadi Sjedinjenih Američkih Država, Institutu Srvantes, Ambasadi Švedske, Ambasadi Portugala, Gete institutu, Francuskom Institutu, Italijanskom Institutu za kulturu, kao i mnogim medijima i drugim partnerima i prijateljima festivala.

Festival je na promociji predstavio i modne vinjete ateljea Didier. Festival nastoji da konektuje različite umetnosti i da se u svojoj organizaciji vodi savremenim idejama stvaranja kulturnog i umetničnog događaja. Modne vinjete su bile metafore muze Euterpe, koje su nosile modele Danijele Božić.