Koncertom Kreativnog Kursa Gitare u Beogradu zvanično je počela Bus turneja!

Bus Turneja Kreativnog Kursa Gitare počela je koncertom i zvaničnim predstavljanjem projekta na platou Sava Centra u Beogradu u nedelju, 5 juna.

Program je počeo koncertom polaznika Kreativnog Kursa Gitare na kome je učestvovalo više od 50 mladih gitarista, dok su specijalni gosti koncerta bili članovi školskog hora OŠ Milan Rakić sa Novog Beograda. Koncert je počeo Odom radosti, a publika je imala priliku da čuje i klasične kompozicije kao što su Malagenja i Napoleonov plač, kao i hitove Neko te ima noćas, Tišina i Gipsy Song.

Turneju je zvanično pokrenuo zamenik šefa misije Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu Gordon Dugud, koji je zvanično pokrenuo autobus i započeo turneju. Zvaničnom predstavljanju projekta prisustvovali su partneri i prijatelji projekta: Dragan Prljinčević - SEAT Porsche Beograd Ada, Dušan Krstić - Arriva LITAS, Dragan Jagodić - Lyra Style - Muzički instrumenti, Aleksandar Simic - Sava Centara, Dragoljub Martić i Marija Ančić - Centar Za Kulturu Smederevo, Brankica Jovanović - Niški kulturni centar, Jelena Milanovic i Violeta Kaplarevic - Kulturni Centar Kruševac, Zorica Stojinović - Kulturni Centar Jagodina, Jelena Vasović i Nebojša Đuričić - Grad Užice, Miroslav Radulović i Snežana Perić - Grad Loznica, Branka Todorović - Kulturni centar Šabac.

Nakon koncerta predstavljena je pokretana učionica -  autobus Kreativnog Kursa Gitare, a pprogram u Beogradu završen je koncertom benda ZaBeat.

Autobus će obilaziti gradove Srbije i na trgovima organizovati besplatne časove gitare, radionice i predavanja, kao i koncerte Guitar Art Festivala – Bend ZaBeat, Kreativnog Kurs Gitare i mladih lokalnih bendova.

Raspored turneje:

05. jun – Beograd

06. jun – Pančevo

07. jun – Kovin

08. jun – Smederevo

09. jun – Majdanpek

10. jun – Zaječar

11. jun – Knjaževac

12. jun – Niš

13. jun – Kruševac

14. jun – Jagodina

15. jun –  Kragujevac

16. jun – Vrnjačka Banja

17. jun – Kraljevo

18. jun – Novi Pazar

19. jun – Užice

20. jun – Požega

21. jun – Valjevo

22. jun – Loznica

23. jun – Šabac