Erste Banka Srbija dodelila nagradu Veruj u sebe!

Aleksandra Kosanović, direktorka Sektora marketinga i komunikacija Erste Banke Srbije, dodelila je dve nagrade VERUJ U SEBE - Vuku Vukajloviću i Urošu Jaćeviću.

Erste Banka Srbija je višedecenijski partner Guitar Art Festivala. Pored velike  podrške kulturi i muzici u Srbiji, Banka vodi računa i o mladim talentima, budućim virtuozima kojima ne samo da je podrška, već želi da ih podstakne da osvoje pozornice širom sveta.

 

Dobitnici su se zahvalili što su prepoznati i što je jedna cela Banka stala iza njih. 

Vuk Vukajlović i Uroš Jaćević dobili su novčane nagrade i statuete, delo umetnikaMilana Mihajlovića. Na njima je slogan “Veruj u sebe” kao podsetnik i inspiracija u budućem radu ovih gitarista koji su na početku, sigurni smo veoma uspešnih karijera. 

 

Vuk Vukajlović (2005) je rođen u Beogradu. Trenutno je učenik IV razreda Srednje muzičke škole „Kosta Manojlović“ u Zemunu u klasi prof. Lazara Ostojića.

Bio je predstavnik i pobednik Srbije u talent šou programu „Virtuozi V4+“, održanog u Mađarskoj, u Budimpešti u septembru 2020. god.

Višestruko je nagrađivan prvim nagradama na domaćim i međunarodnim takmičenjima.

Vukajlović je održao i značajan broj solističkih koncerat od čega se izdvaja koncert na Guitar Art Festivalu 2021 u Beogradu, kao i u Segedinu, Vespremu i Budimpešti.

 

 

Uroš Jaćević (2006) je rođen u Beogradu.  Učenik je SMŠ „Vatroslav Lisinski” u Beogradu.

Trenutno je i najmlađi student pripremnog razreda Umetničkog univerziteta u Gracu u klasi prof. Paola Pegorara i Lukaša Kuropačevskog.

Posebno mesto zauzima priznanje Svetosavska nagrada za postignute izuzetne rezultate u obrazovanju koje dodeljuje Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.

Uspešno je nastupao na koncertima kako u Srbiji tako i u Nemačkoj, Italiji, Grčkoj,Jedan je od deset izabranih umetnika konkursa Mladi i uspešni Muzičke produkcije RTS-a.